За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки

...
За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки
Коментари Харесай

8 топ ползи от дафиновия лист – за крака, болки в ставите и още

За какво се употребява билката Дафинов лист?  При болки в ставите. За краката. При проблеми със стомаха. За здрава коса. Лекува дихателните положения

Някои от най-впечатляващите  ползи за здравето на дафинови листа включват способността им да детоксикират организма, забавят процеса на стареене , форсират лекуването на раните, защищават тялото от бактериални инфекции, ръководят диабета, усъвършенстват сърдечното здраве, понижават възпалението, облекчават респираторните проблеми, усъвършенстват храносмилането, и попречване на някои видове рак.
Какво е Дафинов лист?
Има доста разнообразни типове растения, чиито листа са наричани „ дафинови листа “, само че същинският дафинов лист е научно прочут като Laurus nobilis и това е богат на хранителни субстанции вид, който се разисква в публикацията. Много други листа имат сходен тип и мирис като същински дафинови листа, само че не и със същото хранително наличие. Това растение е малко дърво, което е от средиземноморския район. Навсякъде в региона участваха лаврови дървета, само че изменящите се климатури понижиха естествения им напредък. Въпреки това, дафинови листа са част от кулинарната и здравна просвета в продължение на хиляди години, датиращи най-малко от римско време.

Използването на дафинови листа включва мелене на листата в подправки, с цел да се вкусят супи и яйца, само че листата най-често се прибавят в цялата форма като ароматизатор за някои италиански ястия и по-късно се отстраняват или употребяват като гарнитура. Цели листа не се употребяват постоянно. Няма необятна гама от кулинарни приложения за дафинови листа, макар че екстрактите от дафинови листа имат многочислени медицински цели. Той също по този начин е известен детайл в ароматерапията и билковите лекувания за разнообразни болести на кожата и дихателните пътища.
Ползи за здравето от дафинов лист
С необятния набор от изгоди, които оферират дафинови листа, е значимо да го прибавим в граната си и ето за какво ще разгледаме изгодите.
Подобрете здравето на храносмилането
Листата на Дафиновият лист имат доста мощен резултат върху стомашно-чревната система, като по едно и също време подтикват уринирането като диуретик, което понижава токсичността на тялото и подтиква повръщане (като еметик), когато се употребява токсично вещество. Освен това органичните съединения, намиращи се в дафинови листа, са доста ефикасни за споразумяване на смутени стомаси, успокоителен синдром на раздразнените вътрешности или даже за понижаване на признаците на заболяването на Celiac. Някои от по-сложните протеини в нашата съвременна диета могат да бъдат мъчно смилаеми, само че неповторимите ензими, открити в дафинови листа, оказват помощ да се улесни ефикасното храносмилане и приемането на хранителни субстанции.
Лекува дихателните положения
Когато есенциалното масло от дафинови листа се извлича, то може да бъде смесено в салата и нанесено върху гръдния панер, с цел да се облекчат разнообразни дихателни положения. Това може да бъде реализирано и с заслон, изработен от листата. Разстилайте го на гърдите и го оставете да остане за една нощ. Вдишването на парите има сходен резултат като ароматерапията и може да разхлаби храчките и да отстрани рисковите бактерии, които могат да бъдат хванати в дихателните пътища с помощта на естественото антибактериално качество.
Здраве за косата
Ако желаете да подобрите здравето на космените фоликули и да премахнете пърхота, стръмните дафинови листа във водата и по-късно ги разтривайте на скалпа след шампоан. Химикалите и летливите съставки в дафинови листа могат да оказват помощ за унищожаване на сухата кожа и пърхота
Противовъзпалителна интензивност
Едно от най-важните преимущества на дафинови листа е способността им да понижават възпалението в тялото. Листата съдържат неповторим фитонутриент, наименуван пархенолид, който може бързо да понижи възпалението и дразненето, когато се ползва локално върху засегнатите области, като възпалени стави или области, наранени от  артри т. Този резултат може да се реализира и посредством естествена консумация на подправки от дафинови листа.
Сърдечно здраве
Кафеевата киселина и рутинът са значими органични съединения, открити в листата на дафините, които усъвършенстват здравето на сърцето ни. Рутин укрепва капилярните стени в сърцето и крайниците на тялото, до момента в който кофеиновата киселина може да помогне да се отстрани „ неприятния “ холестерол от сърдечно-съдовата система.
Предотвратяване на рака
Уникалната композиция от антиоксиданти и органични съединения в дафинови листа, в това число фитонутриенти, катехини, линалол и парфенолид, оказва помощ да се защищити тялото от въздействието на свободните радикали. Свободните радикали могат да накарат здравите кафези да се трансфорат в ракови кафези, които са изключително умели при предотвратяването.
Намалява тревогата и напрежението
Едно от най-известните преимущества на дафинови листа е естественото им утешение. Линалолът постоянно се свързва с мащерка и босилек, само че също по този начин участва и в дафинови листа и може да помогне да се понижи равнището на стресовите хормони в организма, изключително когато се употребява в ароматерапията. Излишните хормони на стрес могат да бъдат рискови за дълготрайното здраве, тъй че дафините могат да ви оказват помощ да се успокоите и да останете спокойни даже и в най-тревожните си моменти.
Управление на диабета
Дафиновите листа са свързани непосредствено с усъвършенствана функционалност на рецептора на  инсулин  и контролирани равнища на кръвната захар. За пациенти с риск от развиване на диабет или за тези, които към този момент са развили болестта, постоянната консумация на дафинови листа може доста да понижи възможностите за диабетични епизоди.
Последна дума за предизвестие
Както беше упоменато по-рано, „ дафинов лист “ е постоянно употребен термин, който се отнася до доста разнообразни растения по света; с цел да се реализиран всички преимущества за здравето, изброени нагоре, е значимо да откриете същински дафинов лист, извлечен от лавровото дърво. Други сортове в действителност могат да бъдат токсични, когато се употребяват, тъй че бъдете сигурни, че получавате същинското нещо. По отношение на алергиите, дафинови листа не са необятно известни като алергенни субстанции, само че се оповестяват спорадично контактен дерматит иекзема. Ако сте алергични към други членове на семейство Lauraceae, евентуално ще бъдете алергични и към дафинови листа.



 

bilkabg.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР